Időjárás: felhőszakadás és viharos szél is jöhet

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
időjárás viharos szél felhőszakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyik napról a másikra változott meg az időjárás: tegnap még kánikula volt, ma már a lehűlés okoz szenvedést az embereknek. 

Míg tegnap a nyár legmelegebb napja volt, ma a hidegfront hatására erősen lehűlt a levegő. Figyelmeztetést is adtak ki a várható felhőszakadás és záporok miatt. A hőség visszaszorul az ország délkeleti harmadára, 27 fok feletti napi közép már csak a Tiszántúlon várható.

Felhőszakadás is jöhet – Képünk illusztráció Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ma napközben az Északi-középhegység térségében, északkeleten alakulhat ki egy-egy zivatar, késő estétől már többfelé, előbb a Nyugat-Dunántúlon, később keletebbre is várható zivatarok képződése felhőszakadás, néhol viharos (60–80 km/h) szél kíséretében, de a Tiszántúlon szerda délelőttig nem valószínű csapadék – írja a met.hu.
A frontérzékeny embereket nagyon megviseli ez a hirtelen változás. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak.

Az arra érzékenyeknél egyre erősödő görcsös fejfájás, hasi fájdalom alakulhat ki,

valamint a korábbi műtétek, csonttörések helye is fájdalmas lehet. A szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél megnőhet a szívinfarktus kockázata, valamint náluk vérnyomás-ingadozásra is számítani kell – írja a Köpönyeg.hu.

Elhunyt a világbajnok argentin focista, Jose Luis Brown http://www.life.hu/news/20190813-elhunyt-a-vilagbajnok-argentin-focista-jose-luis-brown.htmlHatvankét éves korában elhunyt Jose Luis Brown világbajnok argentin labdarúgó.News--Újabb részletek derültek ki a rákospalotai gyilkossággal kapcsolatbanhttp://www.life.hu/news/20190813-ujabb-reszletek-derultek-ki-a-rakospalotai-gyilkossaggal-kapcsolatban.htmlÚjabb részletek derültek ki a hétvégi rákospalotai gyilkossággal kapcsolatban. NewsThinkstockEgy testvérpár fulladt a tengerbe Essexnélhttp://www.life.hu/news/20190813-egy-testverpar-fulladt-a-tengerbe-essexnel.htmlÉletét vesztette egy tinédzser testvérpár, amikor családjukkal együtt fürödni indultak a tengerhez Angliában. NewsOrigoA Szigeten elfogott holland dílerek kocsijában 17 kiló drog volthttp://www.life.hu/news/20190813-a-szigeten-elfogott-holland-dilerek-kocsijaban-17-kilo-drog-volt.htmlA Szigeten elfogott két holland díler autójában 17 kiló drogot találtak, így összesen 100 millió forint értékű kábítószert foglaltak le tőlük.NewsOrigoBaleset Londonban: két autó közé szorult egy nőhttp://www.life.hu/news/20190813-baleset-londonban-ket-auto-koze-szorult-egy-no.htmlHorrorbaleset történt Londonban: egy asszony két autó közé szorult. NewsOrigoKéssel támadt a járókelőkre egy férfi Sydneybenhttp://www.life.hu/news/20190813-kessel-tamadt-a-jarokelokre-egy-ferfi-sydneyben.htmlKéssel járókelőkre támadt egy ismeretlen férfi Sydney üzleti negyedében kedden. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.