Lecsapott Japán nyugati részére is csütörtökön a Krosza trópusi vihar, tizenhatan megsérültek, a meteorológiai előrejelzés szerint rekordmennyiségű eső várható.

A tájfun a Hirosima prefektúrában található Kure város mellett ért partot, és az előrejelzések szerint a nyugati szárazföldi területen keresztül a Japán-tenger felé tör. A meteorológiai prognózis szerint a csapadék mennyisége mind az ország nyugati, mind a keleti részén meghaladhatja a 120 centimétert.
A hatóságok 15 prefektúrában figyelmeztették a lakosságot a lehetséges földcsuszamlásokra és árvizekre. A térségbeli vasúttársaság korlátozta a sinkanzen szuperexpresszvonat közlekedését Oszaka és Tokió között. Okajama, Hirosima és Jamagucsi prefektúrákban felfüggesztették a helyi vonatok forgalmát. A légitársaságok 700 belföldi és külföldi járatot töröltek.

A nyugati részen eddig 16 ember megsérült a tájfunban. Egyiküket, egy 60 éves nőt Mie prefekturában az erős szél döntötte a földre, a csípőjén sérült meg. Másutt a heves széllökés egy férfit borított le kerékpárjáról a földre, esés közben beütötte a fejét. Az ország harmadik legnagyobb szigetén, Kjúsún, Oita prefektúrában 18 embert, közte gyerekeket kellett kimenteni, miután vészes gyorsasággal megemelkedett egy folyó vízszintje.

Korábban a hatóságok Sikoku és Kjúsú szigetén 580 ezer embernek tanácsolták azt, hogy vonuljon biztonságos menedékhelyre.