Augusztus 20. - A főváros több kerületében forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
államalapítás ünnep Budapest augusztus 20. forgalomkorlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az augusztus 20-ai rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni péntektől szerdáig a főváros több kerületében. Kedden a délutáni körmenet és az esti tűzijáték miatt több forgalmas útszakaszt lezárhatnak - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

Pénteken 0 órától jövő szerda reggel 6 óráig lezárják az Öntőház utcát, a Lánchíd utcát, az Ybl Miklós teret, az Apród utcát, a Fátyol utcát, a Fogas utcát, a Várkert rakpartot, az Attila utat a Döbrentei tértől az Apród utcáig, az Apród utcát, a Döbrentei utcát, a Clark Ádám teret.
Szombaton 0 órától jövő szerda délig lezárják az Erzsébet híd északi járdáját a gyalogosforgalom elől, illetve a buszsávot.

Vasárnap hajnali fél 5-től jövő szerda délig lezárják a Lánchíd északi járdáját a gyalogosforgalom elől.
Péntek este 10 órától jövő szerda reggel 6 óráig zárják le a Clark Ádám teret, az Alagút utcát az Attila úttól az Alagútig, az Alagutat, a Fő utcát a Halász utcától a Clark Ádám térig és a Ponty utcát a Fő utcától a Kapucinus utcáig.

Budapest, 2018. augusztus 20. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjei esküt tesznek az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a budapesti Kossuth téren Forrás: MTI/Illyés Tibor


Augusztus 20-án, kedd reggel 7 órától szerda reggel 6 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot a Bertalan Lajos utcától az Üstökös utcáig, valamint a Pesti alsó rakpartot a Havas utcától a Margit híd északi felhajtójáig. Szintén kedd délután 5 órától este 11 óráig lezárják a Lánchidat a gyalogosforgalom elől, továbbá este 6 órától este 11 óráig az Erzsébet hidat a gyalogosforgalom elől.

Mindemellett kedd este 7 órától este fél 11-ig lezárhatják a Margit híd - Szent István körút - Bajcsy Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút - Szabadság híd - Szent Gellért tér - Kelenhegyi út, Szirtes utca - Sánc utca - BAH-csomópont - Alkotás útja - Széll Kálmán tér - Margit körút - Tölgyfa utca - Margit híd által határolt területeket. Továbbá a Szent Gellért felső rakpart - Döbrentei tér - Hegyalja út - Sánc utca - Szirtes utca - Kelenhegyi út - Kemenes utca - Bartók Béla út - Szent Gellért tér által határolt területeket.

Az érintett területeken péntektől több helyen megállási tilalom is életbe lép. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Horrorbaleset Németországban: az egyik magyar utas még mindig életveszélyes állapotban vanhttp://www.life.hu/news/20190816-stuttgarti-baleset-egyik-magyar-utasa-meg-mindig-eletveszelyes-allapotban-van.htmlAhogy a Life.hu is beszámolt róla, pár nappal ezelőtt, Stuttgart mellett egy magyar kisbusz karambolozott. Az autóban négy utas ült, a legfrissebb hírek szerint egyikük még mindig válságos állapotban van. NewsOrigoAz ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnekhttp://www.life.hu/news/20190816-idojaras-az-orszag-nagy-reszen-zivatarokra-figyelmeztetnek.htmlZivatarveszély miatt az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat. News--Két ember meghalt egy közlekedési balesetben Budapestenhttp://www.life.hu/news/20190816-ket-ember-meghalt-egy-kozlekedesi-balesetben-budapesten-1.htmlKét ember meghalt egy közlekedési balesetben péntek hajnalban Budapesten - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. NewsOrigoMeghalt egy férfi a Slipknot koncertje közbenhttp://www.life.hu/news/20190815-meghalt-egy-ferfi-a-slipknot-koncertje-kozben.htmlÖsszeesett és meghalt egy férfi a Slipknot vasárnapi koncertjén. News--Állítólag európai felhasználókat nem hallgatott le a Facebookhttp://www.life.hu/news/20190815-allitolag-europai-felhasznalokat-nem-hallgatott-le-a-facebook.htmlA Facebook elárulta, lehallgatták-e az európai felhasználók beszélgetéseit. NewsOrigoÚjabb monumentális újkőkori istennőszobrot találtak a szerbiai Vitkovóbanhttp://www.life.hu/news/20190815-ujabb-monumentalis-ujkokori-istennoszobrot-talaltak-a-szerbiai-vitkovoban-1.htmlEgy újkőkori termékenységistennő 6000 éves "monumentális" szobrát fedezték fel a közép-szerbiai Aleksandrovac Zupski mellett, az úgynevezett vitkovói mezőn, ahol fél évszázada négy másik "prehisztorikus Vénusz" került elő. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.