Maga kívánta, hogy kiírják a sorozatból, a forgatókönyvírók pedig gondoskodtak róla, hogy ne teljenek eseménytelenül az utolsó napjai a stábban. Kegyetlen búcsút álmodtak a színésznek.

Szőke Zoltán maga kérte, hogy írják ki a sorozatból, a forgatókönyvírók pedig kegyetlen búcsúval kívánják lezárni a Barátok közt sorozatban eltöltött 20 évét.

A színész azért szerette volna élete ezen szakaszát lezárni, mert a magánélete már nem volt összeegyeztethető a Berényi Miklós karakteréhez rendelt aljas és gonosz húzásokkal. Bár a színész sokáig próbált hatni a készítőkre, hogy Miki változzon meg, legyen jobb ember, ezt a sorozat íve és a szereplő korábbi élete nem tette volna hitelessé.

20 év alatt Berényi Miklós, azaz Szőke Zoltán rengeteget változottForrás: Facebook/Barátok közt,RTLKlub

Brutális búcsú

A forgatókönyvírók úgy döntöttek, egy ilyen régi és meghatározó szereplő „méltó véget” érdemel, éppen ezért a nyári forgatási szünet előtt a Barátok közt történetének legbrutálisabb jeleneteit rögzítették. Berényi Miklós leköszönéséről csupán annyit lehet tudni, hogy nagy szerepe lesz benne Szonjának, akit Bátyai Éva alakít.

„Nagyon rosszban van Szonja és Miki, minden joggal haragszanak egymásra. Nagyban érinteni fogja az én karakteremet is, ami vele történik, krimibe illő, erőszakos jelenetekre számíthatnak a nézők, és Miki fejfájásának is jut még szerep. Nagyon izgalmas lesz, sok lakónak lesz szerepe az ő eltűnésében” – mondta a színésznő a Borsnak.

Berényi Miklósnak nincs továbbForrás: RTL Klub

Bátyai Éva azt is elárulta, nem érte a stábot váratlanul Szőke Zoltán bejelentése, jó ideje lehetett érezni rajta, hogy szeretne szabadulni Mikitől. Miután véglegesítették a karakter kiírását, a színész hangulata ingadozóvá vált, hiszen teljesült a vágya, de 20 év nagyon hosszú idő, így a lezárás sem volt könnyű számára.