Bíróság elé állítják Kozsót áramlopás miatt. Az énekes 1 év 4 hónap szabadságvesztést kaphat, 3 évre felfüggesztve.

A Budapesti VI. és VII. kerületi ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a budapesti belvárosi teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben, aki egy, az eljárásban ismeretlenül maradt személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórája zárpecsétjét (plombáját) eltávolítsa, annak számlálóját visszatekerje, majd hamis záró pecsétet szereljen rá vissza – számolt be róla az Ügyészség.hu.

Kozsó bíróság elé állForrás: Facebook - Ámokfutók

A vádirat szerint a vádlott a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársainak nem biztosította a személyes ellenőrzést és a jogellenes áramvétellel 2013. április 29. és 2016. április 21. napja között összesen 1,75 millió Ft kárt okozott a szolgáltatónak, melyből – díjfizetéssel – csak 25 ezer Ft térült meg. A kerületi ügyészség arra az esetre, ha a bírósági előkészítő ülésen a vádlott beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról 1 év 4 hónap 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a bírságnál.

Bár nevet nem említenek, a Blikk úgy értesült, hogy Kozsó teaházáról van szó. Az énekes 2016-ban adta át a helyet a Kozmix énekesének, Hozsónak, aki csak később szembesült az áramlopási váddal. Később nagyon elmérgesedett a viszony kettejük közöttük, már nem is beszélnek egymással.