Zalatnay Sarolta 71 évesen ismét kamera elé állt, méghozzá egy röpke filmszerep kedvéért.

Legutóbb színésznőként 47 évvel ezelőtt forgatott az egyébként most is aktív énekesnő. Akkor a Fuss, hogy utolérjenek! című filmben láthattuk. Ennek műfaja igencsak eltér a mostani, az elsőfilmes rendező, Badits Ákos Űrpiknik című filmjétől, ami sci-fiként igen érdekes alkotásnak ígérkezik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zalatnay Sarolta meg egy űrlény! @garbage_theory

Takács Zalán (@takacszalanofficial) által megosztott bejegyzés,

A következő bekezdéshez annyit fűznénk hozzá, hogy SPOILER-VESZÉLY! Amennyiben szeretnéd, hogy az Űrpiknik fordulatai meglepetésként érjenek, ezt a pár sort ugord át!

A történet röviden: egy űrlény érkezik a Földre és összesen egy nap áll rendelkezésére, hogy eldöntse, el kell-e pusztítani bolygónkat. A földlakók szerencséjére találkozik egy dívával, akit Cini alakít, ő pedig meggyőzi az idegent, hogy a Földet érdemes megóvni.

Tulajdonképpen magamat alakítom a filmben, még a nevem is maradt Cini. Annyi a változás, hogy visszamentünk a brit korszakomhoz, azaz jó pár évtizedet, amikor hatalmas műszempillákat viseltem, és a hajam is másmilyen volt. A forgatások előtt ezért jó sokáig ültem a sminkes és a fodrász székében, végül amikor megláttam magam a tükörben, olyan volt, mintha a fiatal önmagamat látnám viszont – mesélte a Blikknek Zalatnay Sarolta.

A forgatás hajnalig tartott, és bár nem töltött az énekesnő sok időt a stábbal, mégis hatalmas tapssal búcsúztak tőle, amitől a művésznő nagyon meghatódott.