Az egy ideje az utcára kényszerült, Ábi becenéven is ismert H. Márton, az egykori Börtönrádió műsorvezetője pénteken került kórházba súlyos sérülésekkel: másnapra meghalt. A családja szerint agyonverték, de a rendőrség szerint idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

"Amikor az egyik hozzátartozója kiment hozzá a III. kerületi parkba, a teste tele volt sérülésekkel. Azonnal hívta a mentőket, akik kórházba szállították, de másnap meghalt" – nyilatkozta a Borsnak a férfi egyik családtagja. Úgy véli, vascsővel verhették meg az 55 éves férfit, aki 2004 óta szinte folyamatosan börtönben ült, csak néhány éve szabadulhatott.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Felbéreltek ellenem egy bérgyilkost, aki fejbe lőtt. Kómában voltam, meg kellett tanulnom újra járni és beszélni" - mesélte korábban egy műsorban a férfi, aki a váci börtönben kapott lehetőséget, hogy egy rádiós tanfolyamot elvégezzen, így lett a börtönrádió műsorvezetője. 

A napilap megkeresésére a rendőrség közölte: a haláleset körülményeinek tisztázása érdekében a BRFK közigazgatási eljárást rendelt el. Ez azt jelenti, hogy jelen állás szerint nem emberölési ügyként kezelik a halálesetet. A minősítés a későbbiekben még változhat. A férfit kezelő orvos szerint egyébként bántalmazásra utaló körülmény nem merült fel, így az esettel kapcsolatban bűncselekmény nem volt megállapítható.