Lövöldözés volt Ráckevén: két mentőhelikopter érkezett a helyszínre

mentőhelikopter Ráckeve lövöldözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lövöldözés volt csütörtök este Ráckevén, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

A Police.hu-n megjelent közleményben a rendőrség azt írta, többen is bejelentették, hogy két család között veszekedés tört ki, amely tettlegességig fajult. A bejelentők azt is elmondták, hogy több lövést hallottak. A rendőrség közölte, hogy a helyszínen a megfelelő erőkkel biztosítják a település biztonságát, Ráckevén jelenleg nyugalom van.

Rendőrök és mentők várakoznak Ráckeve belvárosában Forrás: MTI/Mihádák Zoltán


A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, a rendőrök több embert előállítottak, elszámoltatásuk folyamatban van. Az esetet a Ráckevei Rendőrkapitányság vizsgálja.

Lövöldözés volt Ráckevén Forrás: Szabó Péter - Origo

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy 6 mentőautóval és 2 mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre, ahonnan kilenc embert szállítottak kórházba. Az első adatok szerint egy ember súlyos, nyolc pedig könnyebb sérüléseket szenvedett - tette hozzá.

A Blikk úgy tudja, hogy a lövöldözés a Pokolhegyként emlegetett helyen történt. Az egyik sérültet vasvillával szúrták meg. A lap a két családról azt tudta meg, hogy egyiknek vastelepe van, és egy napok óta húzódó vita miatt tört ki a balhé. Az egyik családból valaki kábítószert adott el a másik család tagjának, aki rosszul lett a szertől. Emiatt bántalmaztak valakit, a következő lépés pedig már a háború volt. Összesen hetven ember vett részt a verekedésben. Ráckeve alpolgármestere is azt nyilatkozta, hogy drogügylet áll a háttérben. A településen régóta problémát jelent a kábítószer-fogyasztás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.