Kormos Anett a Facebookon ír a közösség médiával kapcsolatban felmerül aggályairól. Úgy véli, a meggyőződés helyét a "trendiség" és a tömegmanipuláció és a tömegnek való megfelelés vette át. 

"Ne haragudjatok ezért, ígérem, nem gyakran csinálom majd. Mint ahogy eddig se. De most kikívánkozik (aki humorra vágyik, lapozzon, a többiek kérjék ki kezelőorvosuk, gyógyszerészük véleményét):

Anélkül, hogy vitatnám a közösségi média számtalan előnyét, nem lehet nem észrevenni, hogy mára a legagresszívebb tömegmanipulációs fegyverré vált. Sztárokká hízlalt egy rakás semmilyen értékelhető teljesítménnyel, képességgel, valódi tartalommal nem rendelkező "kirakatrendezőt", egy egész önálló gondolat nélküli követői generációt nevelt ki, tömegekkel állíttat be szivárványos hátteret, készíttet "eldobomaműanyagot" szelfit, gyűjtet az Amazonas megmentésére. Mozdulunk, amerre illik, trendi, szokás, hiszen mindenki látja. . Élő hirdetőoszlopokká váltunk, a rajtunk lévő hirdetményeket pedig a tömeg ritmusa szerint viseljük és cseréljük, nem meggyőződésünk szerint. És ami talán ennél is fontosabb és aggasztóbb, hogy mindeközben valójában nem mozdulunk, csupán egy virtuális mókuskereket hajtunk ostoba szorgalommal.

Ígérem, az okoskodást a következő évekre befejeztem. Hiszen...hova vezet ez is? Sehova.