Időjárás: másodfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
időjárás felhőszakadás riasztás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több járásra másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt hétfőn, kora délután. Az érintett területen a következő órákban intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint felhőszakadás-veszély miatt az ország keleti felében van érvényben másodfokú figyelmeztetés. Eszerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest megyében és Budapesten adhatják ki a másodfokú riasztást.

Felhőszakadás veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést - Képünk illusztráció Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Emellett zivatarveszély miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetést. Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.
Azt írták: délután a Dunától keletre, este, késő este a keleti határ közelében fordulhat elő helyenként felhőszakadás, viharos szél és jégeső. Ezzel együtt a késő délutáni órákig másutt is kialakulhat néhol zivatar viharos szél kíséretében, nagyobb eséllyel a Dunántúl déli, délnyugati felében - írja az MTI.

2 ezer éves "iPhone-t" találtak a régészekhttp://www.life.hu/news/20190909-2-ezer-eves-iphonet-talaltak-a-regeszek.htmlEgy több mint 2 ezer éves sírt tártak fel Oroszországban, amelyben egy olyan tárgyat is találtak, amely távolról kísértetiesen hasonlít egy iPhone-hoz. News--Egy férfi hamvait sodorta partra az óceán - Az urnában levelek is voltakhttp://www.life.hu/news/20190909-egy-ferfi-hamvait-sodorta-partra-az-ocean-az-urnaban-levelek-is-voltak.htmlEgy idén elhunyt texasi férfi hamvainak egy részét és a családja kísérőleveleit tartalmazó palackot vetett partra az óceán a Mexikói-öbölben. Mint kiderült: a fiatalon elhunyt férfi családja így akarta világkörüli útra küldeni a kamionost, aki világ életében szeretett utazni és nagy horgász volt.NewsOrigoGyűjtést szerveznek a horvátországi horrorbalesetben megsérült magyar férfinakhttp://www.life.hu/news/20190909-gyujtest-szerveznek-a-horvatorszagi-horrorbalesetben-megserult-magyar-ferfinak.htmlGyűjtés szerveznek annak a magyar teniszedzőnek, aki a horvátországi horrorbalesetben sérült meg súlyosan a nyáron. News--Megszólalt az M5-ösön a forgalommal szemben hajtó nő édesanyjahttp://www.life.hu/news/20190909-megszolalt-az-m5oson-a-forgalommal-szemben-hajto-no-edesanyja.htmlHárman meghaltak, amikor egy forgalommal szemben közlekedő autó összeütközött egy másikkal az M5-ös autópályán péntekre virradó éjszaka Felsőpakony térségében. A kocsik az árokba csapódtak és mindkettő kigyulladt. A Szeged felé szabálytalanul közlekedő kék Suzukiban egy 27 éves édesanya és tízesztendős kisfia, míg a másik kocsiban, egy Opelben román állampolgárok utaztak. Közülük egy 68 éves nő vesztette életét, csodával határos módon hárman sérülésekkel megúszták.News--Halálra gázolt egy embert a vonat Jánosházánhttp://www.life.hu/news/20190909-halalra-gazolt-egy-embert-a-vonat-janoshazan.htmlHalálra gázolt egy embert a vonat hétfő reggel Jánosházán, tájékoztatott a vasúttársaság. News--Nyolcvanmilliót csaltak ki kokainnak hazudott liszttel egy tokaji férfitólhttp://www.life.hu/news/20190909-nyolcvanmilliot-csaltak-ki-kokainnak-hazudott-liszttel-egy-tokaji-ferfitol.htmlNyolcvanmillió forintot csaltak ki egy tokaji férfitól, aki azt hitte, részese egy drogüzletnek és busás haszonra tehet szert, de kábítószer helyett csak lisztet kapott - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő reggel az MTI-t.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.