Rejtélyes betegség tizedeli a kutyákat Norvégiában

betegség kutya Norvégia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fogalmuk sincs a norvég hatóságoknak, hogy mi lehet az a gyors lefolyású rejtélyes betegség, amelyben amúgy egészséges kutyák tucatjai pusztultak el a közelmúltban szerte az országban.

A Norvég Állategészségügyi Intézet hétvégi mérlege szerint eddig 25 kutya pusztult bele a hányással és véres hasmenéssel járó betegségbe. A hatóság szerint nem tudni, hogy a megbetegedések kapcsolatban állnak-e egymással, egy fertőző járványról vagy egyedi esetekről van-e szó.
Az elhullások okát négy kutya felboncolása után sem sikerült megállapítani. Azonosítottak két ismeretlen baktériumot, de nem tudni, hogy ezeknek közük van-e megbetegedésekhez.

Az intézet vészhelyzeti és biztonsági igazgatója, Jorun Jarp szerint ilyesmi még nem fordult elő Norvégiában. "Nagyon szörnyű látni, hogy amúgy makkegészséges és pompás norvég kutyák halnak meg ilyen gyorsan" - mondta.

A megbetegedéseket az észak-déli irányban hosszan elterülő ország legkülönbözőbb vidékeiről jelentik.
Hírek szerint a szomszédos Svédországban is aggódnak a kutyatartók az állatbetegség terjedésétől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.