Gyermekekkel készül Guinness-rekord kísérletre Polgár Judit

Forrás: Chessbase.com -
sakk Guinness-rekord Polgár Judit gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Földrészeket összekötő Guinness-rekord-kísérletre készül Polgár Judit nemzetközi sakknagymester.

A kétszeres sakkolimpiai bajnok sportoló legalább 20 ezer fiatal részvételével a világ legnagyobb online sakkversenyét hirdette meg a chesskid.com internetes oldalon. A szervezők sajtóközleménye szerint a szeptember 1-jén indult rekordkísérlet már eddig is rengeteg érdeklődőt vonzott, azóta már négyezer gyerek játszott az online sakktábláknál. A vállalkozó kedvű gyermekeknek október 5-ig van lehetőségük jelentkezni és játszani.

Polgár Judit rekordkísérletre készül Forrás: Chessbase.com


"Fiatalokkal szeretnénk sakktörténelmet írni. A rekordkísérlet ismét bizonyíthatja, hogy a sakk miként képes összekötni az embereket, hiszen világ minden tájáról bárki elindulhat a versenyen, amely a közösség erőfeszítésének köszönhetően kerülhet be a Guinness-rekordok könyvébe" - fogalmazott Polgár Judit, aki 25 éven keresztül vezette a női világranglistát.

Az október 19-i döntő győztesei lehetőséget kapnak rá, hogy a versenyzéstől 2014-ben visszavonult Polgár Judittal mérkőzzenek meg.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.