Vádat emeltek a kosdi férfi ellen, akinek gyermeke tűz áldozata lett

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
halál Kosd tűz gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, akinek "óvatlansága miatt" tűz ütött ki egy kosdi ház melléképületében, amelyben kisgyermeke életét vesztette - tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t.

A Szabó Ferenc megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlott és felesége négy közös gyermeküket nevelték Kosdon. Az apa szülői feladatait elhanyagolta, szabadidejében italozott, tévézett, internetezett.

Kosd, 2018. augusztus 13. - Rendőrök és a katasztrófavédelem szakemberei dolgoznak 2018. augusztus 13-án a Pest megyei Kosdon egy családi háznál, miután annak melléképülete kigyulladt és összeomlott. Az épületben egy kiskorú gyermeket találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. MTI Fotó: Lakatos Péter Forrás: MTI/Lakatos Péter


2018. augusztus 13-án az asszony a legkisebb gyermekével orvoshoz ment, addig a többi gyereket a nagymamához vitte, ahol előbb a nagyszülő, majd később az apa felelt értük. A vádlott öngyújtókat töltött, és nem vette észre, hogy 5 éves kisfia az egyik öngyújtót eltette. Ebéd után a vádlott bezárkózott a szobába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott. A gyerekek először tévéztek, majd az udvaron egy régi bútorokkal, lomokkal teli melléképületben játszottak, ahol meggyújtottak egy papírzacskót. A lángoló papírt a nagyobbik fiú megpróbálta eloltani, de nem sikerült neki, ezért kiszaladt az épületből. Ötéves testvére az épület sarkába kuporodott és segítségért kiabált. A nagymama, majd a vádlott a lángok miatt nem tudott bemenni a kisfiúért. A család ismerősei hívták a tűzoltókat, akik 10 perc alatt a helyszínre értek és megkezdték az oltást, de a kisfiú meghalt a tűzben.

Rekordot döntött: 126 km/h-ás sebességgel hajtotta biciklijét egy nőhttp://www.life.hu/news/20190916-rekordot-dontott-126-kmhas-sebesseggel-hajtotta-biciklijet-egy-no.htmlMegdőlt a kizárólag emberi erővel hajtott kétkerekű járművek női sebességrekordja, a francia kerékpáros Ilona Peltier 126,51 kilométeres óránkénti sebességgel tekert az Egyesült Államokban. NewsOrigoMumifikálódott holttestet találtak egy kaposvári építkezésenhttp://www.life.hu/news/20190916-mumifikalodott-holttestet-talaltak-egy-kaposvari-epitkezesen.htmlMumifikálódott holttestet találtak a Csokonai fogadó felújítása közben hétfőn Kaposváron - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense az MTI-t.NewsOrigoTúl hangosan hallgatták a zenét a HÉV-enhttp://www.life.hu/news/20190916-tul-hangosan-hallgattak-a-zenet-a-heven.htmlMajdnem egymásnak esett két társaság a HÉV-en, mert az egyik csapat túl hangosan hallgatta a zenét. News--Halálra gázolt a vonat egy embert Ceglédnélhttp://www.life.hu/news/20190916-halalra-gazolt-a-vonat-egy-embert-ceglednel.htmlHalálra gázolt a vonat egy embert Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között hétfőn, a vonatok csak az egyik vágányon közlekednek, így hosszabb a menetidő - tájékoztatta a rendőrség és a Mávinform az MTI-t. News--Időjárás: markáns hidegfront érkezikhttp://www.life.hu/news/20190916-idojaras-markans-hidegfront-erkezik.htmlIdeje elővenni a pulóvereket, kedden egy markáns hidegfront hozza meg az őszt. News--Trópusi vihar vonul végig a hurrikán sújtotta Bahamákonhttp://www.life.hu/news/20190915-tropusi-vihar-vonul-vegig-a-dorian-hurrikan-sujtotta-bahamakon.htmlHeves esőzésekkel és erős széllökésekkel kísért, Humberto névre keresztelt trópusi vihar csapott le helyi idő szerint szombaton a Dorian hurrikán által két hete letarolt a Bahamákra.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.