Gyurta Dániel a végsőkig kitartott néhai edzője, Széles Sándor mellett, habár nem volt könnyű annak szenvedélybetegsége miatt.

Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó, de ma már sportdiplomáciával foglalkozik. A Nemzeti Sport hasábjain emlékezett vissza a dicsőséges pillanatokra és mélypontokra, valamint arról is beszélt, milyen volt edzőjével, Széles Sándorral dolgozni. 

Gyurta Dániel vallott edzőjérőlFotó: Csudai Sándor - Origo

"Sanyi bácsi okos, intelligens, művelt ember volt. Olyan ember, akinek volt egy gyengesége, amelyet az évek előre haladtával már tényleg nehezebben kezelt. Én is. Nem könnyű az élet egy szenvedélybeteg mellett, márpedig én hosszú éveken keresztül naponta hat-hét órát is eltöltöttem Sanyi bácsi mellett. Ha egyszer majd megírom az életrajzi könyvemet, mert meg fogom, abban ennél jóval részletesebben elmesélek mindent – abból majd kiderül a teljes igazság, benne lesz pályafutásom minden mélypontja, nehézsége és buktatója, persze a szép történetek, a sikerek mellett. Ezúttal legyen elég annyi: higgye el mindenki, nagyon nehéz évek voltak az utolsó közös esztendők, és tiszta a lelkiismeretem, hiszen én a végsőkig kitartottam Sanyi bácsi mellett" - mondta Dani.