Szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését

Forrás: Thinkstock -
szalmonella Hajdúsámson fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tömegesen betegedtek meg a hajdúsámsoni gyerekek, most kiderült, mi áll a háttérben. 

A klinikai központban és a Kenézy Gyula egyetemi kórházban csütörtök óta 75 beteget láttak el, közülük 11-en már hazamehettek. A gyermekgyógyászati klinikán jelenleg 41 gyerek van, az egyetemi kórházban 16 gyereket ápolnak. Az elmúlt 24 órában 7 felnőtt is érkezett az infektológiára. A tömeges megbetegedés szalmonellafertőzés okozta, amelyet a Debreceni Egyetem klinikai központjában elvégzett laboratóriumi vizsgálatok igazoltak - közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Tömegesen kerültek kórházba a gyerekek - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Előző nap azt közölte a sajtófőnök az MTI-vel, hogy a debreceni kórházak megteltek, több beteget nem tudnak fogadni, ezért az esetleges további páciensek ellátására a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat jelölte ki az országos tisztifőorvos.

Korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben. Az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik - jelezte a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.

Úgy gondolják, megoldották a Loch Ness-i szörny rejtélyéthttp://www.life.hu/news/20190920-ugy-gondoljak-megoldottak-a-loch-nessi-szorny-rejtelyet.htmlA Loch Ness-i szörnyről eddig úgy gondolták, valamilyen ősi tengeri hüllő lehetett, de most kiderült az igazság. NewsOrigoLánykérés közben fulladt vízbe az amerikai férfihttp://www.life.hu/news/20190923-lanykeres-kozben-fulladt-vizbe-az-amerikai-ferfi.htmlSteven Weber, Jr. barátnőjével, Kenesha Antoninével utazott Tanzániában nyaralni. Pemba-szigetének szépsége tökéletes háttérként szolgált volna a lánykéréshez, de Steven úgy érezte, ennél sokkal ötletesebb módon teszi fel a nagy kérdést. NewsOrigoHivatalosan is megkezdődött a csillagászati őszhttp://www.life.hu/news/20190923-hivatalosan-is-megkezdodott-a-csillagaszati-osz.htmlMa van az őszi napéjegyenlőség, amivel hivatalosan is kezdetét veszi az ősz. A nappalok rövidülnek, az éjszakák hosszabbak és hűvösebbek lesznek. News--Szülés közben, a kórházban halt meg egy diplomata felesége Budapestenhttp://www.life.hu/news/20190923-szules-kozben-a-korhazban-halt-meg-egy-diplomata-koszovoi-felesege-budapesten.htmlEgy budapesti kórházban vesztette életét szülés közben a koszovói tévériporter, akit hazájában nagyra tartottak és most döbbenten állnak a történtek előtt. Ardita S. csupán 32 éves volt. News--Lecsapott Japánra a szezon 17. trópusi vihara: sokan megsérültekhttp://www.life.hu/news/20190922-lecsapott-japanra-a-szezon-17-tropusi-vihara-sokan-megserultek.htmlLecsapott Japánra a szezon 17. trópusi vihara, a Tapa, 19-en megsérültek, 300 légi járatot töröltek - számolt be vasárnap az NHK helyi közszolgálati televízió.News--Másfél liter kávét szik fél éves kora óta a 14 hónapos kislányhttp://www.life.hu/news/20190922-masfel-liter-kavet-szik-fel-eves-kora-ota-a-14-honapos-kislany-az-indoneziai-nyugatcelebeszen.htmlAz indonéziai Nyugat-Celebeszen élő család nem tudja előteremteni a tej vagy tápszer árát, ezért a tizennégy hónapos gyerekük, Hadijah Haura fél éves kora óta másfél liter meleg kávét kap. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.