Ma reggeltől vasárnap estig forgalomkorlátozásra kell számítani a főváros több részén a SPAR Budapest Maraton miatt, valamint a Bryan Adams koncert miatt is változik a közlekedés. 

A futóversenyt ma a budai és a pesti rakpartok, valamint délután négy és öt óra között a Lánchíd és a Szabadság híd és környéke forgalmának korlátozásával rendezik meg. Vasárnap reggel, délelőtt és kora délután a budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, a Szabadság hidat és a Szentendrei út belső sávját zárják majd le - áll a közleményben. A lezárt útszakaszokon a korlátozásokat a futók elhaladása után fokozatosan oldják fel.

Lezárások lesznek Budapesten - képünk illusztrációForrás: MTI/Honéczy Barnabás


A BKK kéri, hogy aki teheti, válassza a kötöttpályás közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat. Jelezték: a forgalomkorlátozások miatt számos járat útvonala módosul. 

Ma estétől vasárnap hajnali 4.30-ig a Hősök tere környékén is változik a közlekedés Bryan Adams koncertje miatt. A forgalomkorlátozásokra az Andrássy út Hősök teréhez közel eső részén és a Dózsa György úton, a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között kell számítani. Változik a 20E, a 30-as buszcsalád, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 75-ös troli útvonala. Az M1-es metró ma este a megszokottnál sűrűbben közlekedik, de ha a koncertre látogatók száma indokolja, biztonsági intézkedésként lezárhatják a Hősök tere állomást.