20 éves rejtélyre derülhet fény: mégsem öngyilkosság okozta a rocksztár, Michael Hutchence halálát

Forrás: Getty Images/1985 Getty Images/Peter Carrette Archive -
Michael Hutchence öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Hutchence halálának körülményei mindig is gyanúsak voltak. Az INXS 37 évesen elhunyt frontemberéről új dokumentumfilm készült, amelyben olyan egykori barátnők is megszólaltak, mint Kylie Minogue énekesnő vagy az egykori szupermodell, Helena Christensen. A dokufilm rengeteg izgalmas részlettel szolgál az egykori rocksztár életéről és haláláról.

„Szex, szerelem, drogok, zene, utazás, könyv, ami tetszik, meg akarta tapasztalni. A partnereként én is sokat tapasztaltam. Határozottan felébresztette a világ dolgai iránti vágyamat" - mesélte egykori partnere szenvedélyességéről Kylie Minogue. A Mystify: Michael Hutchence című dokumentumfilmben a gyerekkori szerelme is megszólalt, akit közvetlenül a halála előtt hívott fel a rocksztár: "Felhívott és azt mondta, hogy látnia kell, azt mondta minden el van cseszve. Sírni kezdett. Nagyon kimerültnek hangzott és teljesen kétségbeesett volt" - mesélte Michele Bennett.

Michael Hutchence 1985-ben Forrás: Getty Images/1985 Getty Images/Peter Carrette Archive

Nem sokkal ezt a hívást követően találták meg a zenészt a hotelszobájában felakasztva. A nyomozati anyagok szerint Michael vodkát, sört, pezsgőt, kokaint és vényköteles gyógyszereket is fogyasztott az akasztást megelőzően. Érdekes módon egyébként nem öngyilkosságként kezelték az esetet, az ügyészség szerint szexuális okokból fojtogatta magát Hutchence.

A dokumentumfilm egy újabb részletre is felhívja a figyelmet a rocksztár halála kapcsán. Volt ugyanis korábbról egy fejsérülése, ami komolyabb lehetett, mint először gondolták. A sérüléseket egy taxisofőr okozta Koppenhágában, és súlyos agykárosodás lehetett a következménye, a beszámolók szerint ugyanis az esetet követően Michael személyisége is teljesen megváltozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.