A 23 éves lány egy halott szemének köszönhetően kapta vissza látását

Sikersztori szemek műtét Vakság halott szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 23 éves Szandi évekig kontaktlencsét hordott, aztán egy ártatlannak tűnő szempirosodás következtében kishíján megvakult egyik szemére. A lánynak nyáron egy elhunyt ember szaruhártyáját ültették a szemébe, hogy megmentsék jobb szeme világát.
Forrás: Thinkstock

Kiderült, hogy a lány szemét megtámadta egy baktérium, ami a kontaktlencse és a szemhártya közti részbe ékelte be magát, és a nagy melegben osztódni kezdett. Szandi egy hónapig volt kórházban, ahol kezdetben nappal félóránként, éjszaka pedig óránként kellett csepegtetni. Bár a váladékozás csillapodott, kiderült, hogy megnyílt a szaruhártyája, így azonnali szaruhártya-átültetést kellett végezni rajta. A tudat, hogy egy halott ember része van benne, még jobban sokkolta, mint az, hogy akár meg is vakulhatott volna jobb szemére.

"Amikor hazamentem a kórházból, és belenéztem a tükörbe, bennem volt a tudat, hogy ez nem az enyém. Ha szeretném, meg tudnám keresni az illető családját, de nem érzem, hogy ezt meg tudnám lépni.

Nagyon hálás vagyok, mert általa kaptam vissza a látásomat,

de jobb ez a tudatlanság."

-jelentette ki Szandi, aki a történtek után optimistán áll a jövőhöz, és épp 2021-es esküvőjét tervezgeti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.