Két évig rejtegette halott édesanyját a pápai matektanárnő

halál horror rejtegetés rendőrség halott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két évig rejtegette 90 évesen elhunyt édesanyja holttestét a 61 éves pápai matektanárnő, N. Zsuzsanna. Kornélia nénit zsinórral a lábán, egy ágyban fekve találták meg -írja a Bors.

A tisztességes tanárnő álarca alatt évekig élt édesanyja holttestével N. Zsuzsanna. Miután meghalt édesanyja, a 61 éves nő ahelyett, hogy eltemette volna, holttestét házának emeleti hálószobájában őrizte.

Zsuzsanna a válása óta, közel nyolc éven át élt édesanyjával, Kornéliával a több száz négyzetméteres házban. Mindkét asszony matematikát tanított, Kornélia néni még nyugdíj után is aktív maradt, szívesen segített mindenkinek.

"Kint volt a kertben, sütött, főzött, a korához képest nagyon tevékeny asszony volt, senki nem mondta volna meg, hogy több mint nyolcvanéves" – mesélte a Borsnak Kornélia szomszédja, Körmendi Katalin, aki pótanyjaként tekintett a mosolygós asszonyra.

"Egyik napról a másikra eltűnt. Aggódtunk érte, kerestük, kérdeztük volna, mi van vele, de a lányát egy hónapban egyszer, ha láttuk, rejtőzködni kezdett előlünk.

Amikor a párom egyszer véletlenül összetalálkozott vele, azt mondta, Kornélia Budapesten van kivizsgáláson"

– emlékezett a szomszéd. Kiderült, a nő a külföldi egyetemen dolgozó unokáknak is hazudott, bár nekik bevallotta, hogy nagymamájuk meghalt, de azt állította, már elhamvasztatta.

Ezzel szemben a valóság igazi horror volt:

úgy tudjuk, Kornélia néni a ház alsó szintjén halt meg – tisztázatlan körülmények között –, lánya pedig zsinórt kötött a lábára, és annál fogva felhúzta az emeleti hálószobába, ahol az ágyra dobta.

Talán még évekig ott tarthatta volna a testét, ha nem állítanak be váratlanul a rég nem látott rokonok. Kornélia néni nővére ugyanis, bár évek óta már egy idősek otthonában élt, betoppant a házba, ahol kénytelen volt meglátni szeretett húga holttestét.

Zsuzsannát most gondozási kötelezettségek elmulasztásával gyanúsítják, de a rendőrök még vizsgálják a nem mindennapi ügyet. Zsuzsanna a nyomozás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.