Két évig rejtegette 90 évesen elhunyt édesanyja holttestét a 61 éves pápai matektanárnő, N. Zsuzsanna. Kornélia nénit zsinórral a lábán, egy ágyban fekve találták meg -írja a Bors.

A tisztességes tanárnő álarca alatt évekig élt édesanyja holttestével N. Zsuzsanna. Miután meghalt édesanyja, a 61 éves nő ahelyett, hogy eltemette volna, holttestét házának emeleti hálószobájában őrizte. 

Zsuzsanna a válása óta, közel nyolc éven át élt édesanyjával, Kornéliával a több száz négyzetméteres házban. Mindkét asszony matematikát tanított, Kornélia néni még nyugdíj után is aktív maradt, szívesen segített mindenkinek.

"Kint volt a kertben, sütött, főzött, a korához képest nagyon tevékeny asszony volt, senki nem mondta volna meg, hogy több mint nyolcvanéves" – mesélte a Borsnak Kornélia szomszédja, Körmendi Katalin, aki pótanyjaként tekintett a mosolygós asszonyra.

"Egyik napról a másikra eltűnt. Aggódtunk érte, kerestük, kérdeztük volna, mi van vele, de a lányát egy hónapban egyszer, ha láttuk, rejtőzködni kezdett előlünk. Amikor a párom egyszer véletlenül összetalálkozott vele, azt mondta, Kornélia Budapesten van kivizsgáláson" – emlékezett a szomszéd. Kiderült, a nő a külföldi egyetemen dolgozó unokáknak is hazudott, bár nekik bevallotta, hogy nagymamájuk meghalt, de azt állította, már elhamvasztatta.

Ezzel szemben a valóság igazi horror volt: úgy tudjuk, Kornélia néni a ház alsó szintjén halt meg – tisztázatlan körülmények között –, lánya pedig zsinórt kötött a lábára, és annál fogva felhúzta az emeleti hálószobába, ahol az ágyra dobta. Talán még évekig ott tarthatta volna a testét, ha nem állítanak be váratlanul a rég nem látott rokonok. Kornélia néni nővére ugyanis, bár évek óta már egy idősek otthonában élt, betoppant a házba, ahol kénytelen volt meglátni szeretett húga holttestét.

Zsuzsannát most gondozási kötelezettségek elmulasztásával gyanúsítják, de a rendőrök még vizsgálják a nem mindennapi ügyet. Zsuzsanna a nyomozás ideje alatt szabadlábon védekezhet.