Igaz, amit sokan eddig csak sejtettek: a gazdagoknak még a székletük is jobb

pénz gazdagság vagyon egészség széklet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudomány igazolja, hogy akinek sok pénze van, annak még a széklete is jobb.

A szakemberek 22 ausztrál szennyvíztelepről vettek mintát,amelyeket az alapján azonosítottak, hogy honnan kerül oda széklet: gazdagabb vagy épp szegényebb területekről.

Az ausztrál és norvég kutatók összesen 42 biomarkert vizsgáltak, ami alapján kiderült, hogy a végtermék bizony az életszínvonalat és a mögötte húzódó problémákat is elárulja:

a gazdagok széklete tele van vitaminokkal, friss gyümölcs- és zöldségmaradványokkal, ezzel szemben a szegények nem csak rosszabb minőségű ételeket esznek a minták alapján, de rengeteg antidepresszánst és várnyomáscsökkentő gyógyszert is fogyasztanak.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

Mint kiderült, azok, akik nem bírják a túl sok munkát, dezvenlafaxint kaptak, az alacsony végzettségűeket amitriptilinnal kezelték, a magányos időseknek pedig citalopramot írt fel az orvos. A gazdagok többsége nem rendelkezett ilyen problémákkal, ezért a székletük is tisztábbnak bizonyult. -írja a nuus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.