Rúzsa Magdi szülés éneklés énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rúzsa Magdi szülésznőként végzett, és bár énekesnőként vált közismertté, egy kis időre visszacsöppenhetett az egészségügy világába.

Nemrég a Richter Anna Díj elnyeréséhez beadott pályázatok kreatív ötleteinek véleményezésére kérték fel az énekesnőt.

"Az általános nővér résztől a szülészetig és hematológiáig többféle területen dolgoztam.

A mai napig szeretek mindent, ami kötődik az egészségügyhöz. Ebben a projektben pedig olyan hétköznapi hősöket ismerhettem meg, akik áldozatos munkájukkal sokat tesznek az embertársaikért."

-mondta az énekesnő.

"Ehhez a szakmához kell, hogy legyen benned valami plusz, hogy azt érezd, hogy bár neked is van gondod-bajod, az a másik ember egy kicsit mindig fontosabb."

Néha rátör az emberre az eredeti szakmája hiánya, de rájöttem, hogy amit ma csinálok, az is nagyon hasonló.

A lélekkel dolgozok, hisz a zene is gyógyít."

-magyarázta az énekesnő, aki februárban újabb Aréna-koncertre készül.

"Az biztos, hogy ha egy nap babám lesz, a szülést szakemberekre fogom bízni, és hallgatni fogok azokra az emberekre, akik ott lesznek körülöttem.

Nem én leszek az okoskodó kismama, aki megmondja, hogyan kell szülni, hiába bába a végzettségem. Több szülést is levezettem: kettőt egyedül, a többit hármas csoportban, ahol még orvos sem volt...

Én csak kórházban mernék életet adni a gyermekemnek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.