Rúzsa Magdi szülésznőként végzett, és bár énekesnőként vált közismertté, egy kis időre visszacsöppenhetett az egészségügy világába.

Nemrég a Richter Anna Díj elnyeréséhez beadott pályázatok kreatív ötleteinek véleményezésére kérték fel az énekesnőt. 

"Az általános nővér résztől a szülészetig és hematológiáig többféle területen dolgoztam. A mai napig szeretek mindent, ami kötődik az egészségügyhöz. Ebben a projektben pedig olyan hétköznapi hősöket ismerhettem meg, akik áldozatos munkájukkal sokat tesznek az embertársaikért."

-mondta az énekesnő.

"Ehhez a szakmához kell, hogy legyen benned valami plusz, hogy azt érezd, hogy bár neked is van gondod-bajod, az a másik ember egy kicsit mindig fontosabb."

Néha rátör az emberre az eredeti szakmája hiánya, de rájöttem, hogy amit ma csinálok, az is nagyon hasonló. A lélekkel dolgozok, hisz a zene is gyógyít."

-magyarázta az énekesnő, aki februárban újabb Aréna-koncertre készül.

"Az biztos, hogy ha egy nap babám lesz, a szülést szakemberekre fogom bízni, és hallgatni fogok azokra az emberekre, akik ott lesznek körülöttem. Nem én leszek az okoskodó kismama, aki megmondja, hogyan kell szülni, hiába bába a végzettségem. Több szülést is levezettem: kettőt egyedül, a többit hármas csoportban, ahol még orvos sem volt... Én csak kórházban mernék életet adni a gyermekemnek!