Így vannak most a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal -
szétválasztás kislányok bangladesi sziámi ikrek sziámi ikrek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem érkeztek túl jó hírek a szétválasztott bangladesi sziámi ikrekről: lehetséges, hogy csak az egyikük tud majd teljes életet élni.

Néhány héttel ezelőtt választotta szét a magyar orvoscsapat a bangladesi sziámi ikreket. Most újabb hírek érkeztek a gyermekekről: egyikük azóta nagyon szépen fejlődik, a másik kislány azonban nem biztos, hogy teljes életet élhet a jövőben. Dr. Csókay András idegsebész a közösségi oldalon bíztatta összefogásra és imára az embereket.

Rabia jól van, segítséggel jár. Jól beszél, énekel. Hogy Rukia életben maradt, az csoda, ami egyrészről az odaadó szakmai munkának köszönhető, másrészről a Jóistennek, és az érte imádkozók százezreinek. (...) Ahhoz újabb csoda kell, hogy ez a kedves kislány a kiváló rehabilitációs munkával elfogadható életminőségre jöjjön fel. Ehhez ugyanúgy, ahogy korábban történt, háttérimát kérünk magyar testvéreinktől. Nem hívő testvéreink csoportos lelki támogatásként gondolhatnak szeretettel Rukiára. Ezt a szociálpszichológia is elismeri, mint gyógyító módszert, mely az emberi tudomány által meg nem ismerhető valóság terében működik" – írta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.