Kutyakölyöknek hitték a különös állatot, kiderült, hogy nem az

Forrás: Shutterstock -
kutya Ausztrália dingó háziállat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hónapokig kutyakölyöknek hittek egy dingót Ausztráliában, akire egy kertben találtak rá sebesülten. Feltehetően egy ragadozómadár karmai közül sikerült megmenekülnie.

Wandi, akiről DNS-teszttel állapították meg, hogy valójában nem kutya, és nem is keverék, hanem tisztán dingó, azóta egy dingórezervátumban kapott menedéket. Ausztrália egyes részein egyébként védett állatnak számítanak, habár nem kifejezetten közkedveltek. Tavasszal történt például egy eset, amikor egy 14 hónap kisgyereket próbált egy dingó kihurcolni egy lakókocsiból, de szerencsére az apukának sikerült megmenekíteni a picit.

Érdekes módon egyébként a tudósok között nincsen teljes egyetértés abban, hogy a dingókat hova sorolják. Egyesek szerint a vadkutyákkal lehetnek rokonságban, mások szerint azonban teljesen más csoportot képeznek, és nem rokonuk sem a vadkutyáknak, sem a háziállatként tartott ebeknek.

Dingó - képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.