Sok halottat követelő buszbaleset történt Szlovákiában

Forrás: Thinkstock -
buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legkevesebb 12 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán - jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A sebesültek száma megközelíti a 20-at.

A tragikus kimenetelű baleset során egy kamionnal ütközött össze egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult. A baleset oka és az áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert, a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség legkevesebb 12 halottról és sok sebesültről. köztük tíz súlyos állapotban lévő személyről tud, a Sita szlovák kereskedelmi hírügynökség már 13 halottról és közel 20 sebesültről, számolt be.

Forrás: Thinkstock

A helyszínen, ahová harminc tűzoltó és több mentőhelikopter érkezett, jelenleg is zajlik a baleset sérültjeinek mentése. A tűzoltók helyszíni közlése szerint, az áldozatok száma még tovább nőhet, mivel több személyt még nem sikerült kiszabadítani az autóbusz roncsai közül. A sérültek egy részét sajtóértesülések szerint közben már a nyitrai kórházba szállították.
A Cipruson munkalátogatáson lévő Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a baleset hírére reagálva bejelentette: megszakítja külföldi útját és azonnal hazarepül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.