Lezárások és korlátozások bénítják meg a forgalmat a Puskás stadion környékén

meccs megnyitó korlátozás Puskás Stadion útlezárás forgalomkorlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én pénteken este 7-től játsszák. A környéken három órától jelentős forgalmi változások lépnek életbe.

Az MLSZ, a rendőrség és a BKK is arra kéri a szurkolókat, hogy autó helyett a tömegközlekedési eszközöket használják.

A gyors és kényelmes továbbutazás érdekében az M2-es, M4-es metró, az 1-es villamos, valamint a Thököly úti autóbuszok sűrűbben közlekednek. Szintén sűrűbben indul a 7E autóbusz, a 178-as buszjárat útvonalát Pesten a Bosnyák térig hosszabbítják meg, emellett ideiglenesen minden Thököly úti busz megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia útnál is.

Mindeközben a mérkőzés napján a stadion környéki közterületekben megállási tilalomra és teljes útzárra kell számítani, továbbá a Hungária körúton egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én pénteken este 7-től játsszák. Forrás: Puskás Aréna Facebook-oldal

A Puskás Aréna nyitómérkőzése miatt lezárják a közúti forgalom elől november 15-én, pénteken előreláthatóan 15:00 és várhatóan éjfél között:

  • a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
  • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
  • a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
  • a teljes Verseny utcát,
  • az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
  • a teljes Istvánmezei utat.

Az útvonalváltozás ezeket a járatokat érinti:

  • A 30-as busz egyik irányba sem érinti a Verseny utca megállót, továbbá Újpest felé a Reiner Frigyes parknál a Thököly úton a 7-es busz megállójában áll meg.
  • A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarhoz közlekedik, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Puskás Ferenc Stadion közötti megállóit. A Keleti pályaudvar felé a 79-es troli megállóiban áll meg, a pályaudvarnál a 20E és a 30-as busz végállomásán lehet felszállni rá.
  • A 77-es trolibusz nem érinti az Egressy út / Stefánia út és a Szobránc köz megállót, az arénánál a 75-ös trolibusz Puskás Ferenc Stadion leszállóhelyén lehet felszállni rá.
  • A 95-ös és a 130-as autóbusz Kerepesi úton található végállomási megállóit a Hungária körútra, a 75-ös trolibusz végállomása elé helyezik át.

A stadion gyalogosan elsősorban a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) metróállomástól, valamint a Thököly út és a Hungária körút felől közelíthető meg. Aki mégis autóval indul útnak, annak a megszokottnál lényegesen sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket célszerű igénybe vennie az aréna környékén korlátozottan elérhető parkolási lehetőségek miatt.

Forrás: Geréb Péter (Bkk)

Az MLSZ mindenkit arra kér, hogy fokozottan ügyeljen arra, melyik kapuhoz szól a jegye, és érkezzen időben. A kapukat 16 órakor nyitják meg, a stadionavató ünnepség pedig 17.30 órakor kezdődik.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a lakcímkártyával rendelkező lakosok is csak időszakosan hajthatnak be a lezárt területekre gépjárművel, így 3 óra után érdemes tömegközlekedésési eszközöket választani, de a legjobb döntés, ha gyalog folytatjuk utunkat, a korlátozás a gyalogosforgalmat ugyanis nem érinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.