A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én pénteken este 7-től játsszák. A környéken három órától jelentős forgalmi változások lépnek életbe.

Az MLSZ, a rendőrség és a BKK is arra kéri a szurkolókat, hogy autó helyett a tömegközlekedési eszközöket használják.

A gyors és kényelmes továbbutazás érdekében az M2-es, M4-es metró, az 1-es villamos, valamint a Thököly úti autóbuszok sűrűbben közlekednek. Szintén sűrűbben indul a 7E autóbusz, a 178-as buszjárat útvonalát Pesten a Bosnyák térig hosszabbítják meg, emellett ideiglenesen minden Thököly úti busz megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia útnál is.

Mindeközben a mérkőzés napján a stadion környéki közterületekben megállási tilalomra és teljes útzárra kell számítani, továbbá a Hungária körúton egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én pénteken este 7-től játsszák.Forrás: Puskás Aréna Facebook-oldal

A Puskás Aréna nyitómérkőzése miatt lezárják a közúti forgalom elől november 15-én, pénteken előreláthatóan 15:00 és várhatóan éjfél között:

  • a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
  • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
  • a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
  • a teljes Verseny utcát,
  • az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
  • a teljes Istvánmezei utat.

Az útvonalváltozás ezeket a járatokat érinti:

  • A 30-as busz egyik irányba sem érinti a Verseny utca megállót, továbbá Újpest felé a Reiner Frigyes parknál a Thököly úton a 7-es busz megállójában áll meg.
  • A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarhoz közlekedik, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Puskás Ferenc Stadion közötti megállóit. A Keleti pályaudvar felé a 79-es troli megállóiban áll meg, a pályaudvarnál a 20E és a 30-as busz végállomásán lehet felszállni rá.
  • A 77-es trolibusz nem érinti az Egressy út / Stefánia út és a Szobránc köz megállót, az arénánál a 75-ös trolibusz Puskás Ferenc Stadion leszállóhelyén lehet felszállni rá.
  • A 95-ös és a 130-as autóbusz Kerepesi úton található végállomási megállóit a Hungária körútra, a 75-ös trolibusz végállomása elé helyezik át.

A stadion gyalogosan elsősorban a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) metróállomástól, valamint a Thököly út és a Hungária körút felől közelíthető meg. Aki mégis autóval indul útnak, annak a megszokottnál lényegesen sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket célszerű igénybe vennie az aréna környékén korlátozottan elérhető parkolási lehetőségek miatt.

Forrás: Geréb Péter (Bkk)

Az MLSZ mindenkit arra kér, hogy fokozottan ügyeljen arra, melyik kapuhoz szól a jegye, és érkezzen időben. A kapukat 16 órakor nyitják meg, a stadionavató ünnepség pedig 17.30 órakor kezdődik.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a lakcímkártyával rendelkező lakosok is csak időszakosan hajthatnak be a lezárt területekre gépjárművel, így 3 óra után érdemes tömegközlekedésési eszközöket választani, de a legjobb döntés, ha gyalog folytatjuk utunkat, a korlátozás a gyalogosforgalmat ugyanis nem érinti.