Hollandiában 66 év után azonosítottak egy holttestet

Forrás: Leonardo Gonzalez/Shutterstock -
holttest Hollandia hajóskapitány szökőár DNS-teszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollandiában 66 év után azonosítottak egy holttestet, amelyet hajdan a tenger mosott partra az 1953-as északi-tengeri szökőár után – adta hírül az MTI.
A kép illusztráció Forrás: Leonardo Gonzalez/Shutterstock

Mint kiderült, a férfi, akinek holttestét 1953-ban a nyugat-frízföldi Terschelling szigetén megtalálták, egy elsüllyedt holland hajó kapitánya volt. A szerencsétlenül járt ember annak idején ismeretlen személyként temették el.

Az 1953-as szökőár Hollandia egyik legsúlyosabb természeti katasztrófájának számít, több mint 1800 ember vesztette életét.

A halott személyazonossága úgy derült ki, hogy néhány hónapja látogatást tett a sziget hajóroncsmúzeumában a kapitány 69 éves fia, aki a kiállított tárgyak között felfedezni vélte apja hajójának egy darabját, ezért elment a rendőrségre és DNS-mintát adott.

A hatóságok nemrégiben közölték vele, hogy az ismeretlen halott sírjában apja, Andries Penning nyugszik.

Penning egy Rotterdam melletti községben született 1924-ben, és a roncsmúzeum szerint a Westland nevű hajó kapitánya volt. A hajó az angliai Cuxhavenbe tartva süllyedt el egy viharban, a a kapitányon kívül a hajó legénységének hat tagja is odaveszett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.