Szinetár Dóráék megdöbbentek az orvosok előítéletességén

diagnózis Makranczi Zalán Szinetár Dóra Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinetár Dóra és Makranczi Zalán elárulták, mit éreztek akkor, amikor megtudták, kisfiuk Down-szindrómával születik.

Mint arról beszámoltunk, tegnap először mutatta meg a nagyvilágnak kisfiuk, Benjámin arcát Szinetár Dóra és Makranczi Zalán. A család a Nők Lapja címlapján szerepelt és egyúttal hosszabb interjút is adtak a lapnak. Meséltek arról, mit éreztek akkor, amikor megtudták, kisfiuknak enyhe fokú Down-szindrómája van. Elárulták, nagyon rosszul esett nekik az orvosoktól a gyermekükkel szembeni előítéletesség.

A genetikai vizsgálat eredménye után teljesen összeomlottunk attól, hogy szembesültünk vele, milyen szinten leírnak egy gyereket csak azért, mert más a genetikája, mint a többinek. Miközben az orvosok is belátják, hogy igazából fogalmuk sincs, mi lesz velük a jövőben. (...) A legrémisztőbb monológot telefonon hallgattam végig egy szakembertől, aki még sosem látta az akkor hathetes babánkat, csak genetikai papírunkról tudott. „Nézze, anyuka, ez a gyerek benne van egy dobozban, ha bejönnek ide, mi megvizsgáljuk, és megmondjuk, hogy a doboz alján vagy a tetején van-e. Ha az alján, akkor a mi módszerünkkel fölküzdhető a tetejére, ha a tetején, nem kell vele különösebben csinálni semmit. Viszont azt vegye tudomásul, hogy akárhol van, ebből a dobozból ember ki nem veszi"" – idézi a szülőket a lapból a Blikk.

Szinetár Dóra és férje Forrás: Szinetár Dóra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.