A távmunka növeli a hatékonyságot: íme, ezek az előnyei

Forrás: Shutterstock -
távmunka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő két évben várhatóan megduplázódik, egyes szakemberek szerint meg is triplázódhat a távmunkások száma Magyarországon - írja a Magyar Hírlap nyomán az MTI. 

Magyarországon jelenleg az EU-s átlag fele, hozzávetőleg 2,5 százalék a munkájukat folyamatosan távolról végzők aránya. Számuk ugyanakkor a munkaerőpiaci helyzetnek és a technológia kínálta lehetőségeknek köszönhetően folyamatosan bővül - nyilatkozta a szakember.

Forrás: Shutterstock

A HR-szolgáltató cég tapasztalatai szerint a munkavállalók szeretik és keresik a távmunkát, legalább alkalmi jelleggel. A vállalatok pedig egyre több területen biztosítják ezt a lehetőséget, ami részint a foglalkoztatási forma iránt növekvő bizalom, valamint annak az eredménye, hogy rendelkezésre állnak fejlett informatikai és telekommunikációs eszközök az otthonról végzett munka szervezésére és ellenőrzésére.

A szakember arra is rámutatott, hogy összességében a távmunka növeli a hatékonyságot. Gazdasági előnyként említette a kevesebb munkaállomás kiépítéséből és kisebb irodafenntartásából keletkező megtakarítást. Társadalmi haszna lehet egyebek között a munkahelyre bejárás okozta környezetterhelés elmaradása. A részleges távmunka már juttatásként is megjelenik a multinacionális vállalatoknál - jelezte a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.