Allergiás a vízre: nem izzadhat, nem könnyezhet, és egy korty is megárthat neki

izzadás víz allergiás reakció allergia könnyezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy fiatal amerikai lány, Tessa Hansen-Smith 10 éves korában szembesült azzal, hogy allergiás a vízre.

El sem tudjuk képzelni, milyen lenne az életünk víz nélkül, vannak azonban, akik számára a víz a legnagyobb ellenség. A világon kevesebb, mint 100 embert érint egy ritka rendellenesség, a vízallergia.

Tessa Hansen-Smith 10 éves kora óta tudja, hogy allergiás a vízre. A lány édesanyja orvos, és ő diagnosztizálta ezt nála a tünetei alapján. Tessa már 8 évesen kiütéses lett, miután fürdött, de a szülei először azt hitték, valamelyik tusfürdőre allergiás. A lány számos készítményt kipróbált, és allergiagyógyszert is kapott, azonban ahogy serdült, tünetei rosszabbodtak. -írja a szeretlekmagyarorszag.

A most 25 éves lány nap 9 antihisztamin tablettát szed, hogy enyhítse a tüneteket, emellett rengeteg dologra oda kell figyelnie, hogy ne gyötörjék rosszullétek és kiütések. Például nem szabad fizikailag nagyon megterhelnie magát, mert

a saját izzadtságára is allergiás, csakúgy mint a könnyeire, így a sírás is veszélyes számára.

Sokszor émelyeg, ha olyan zöldséget vagy gyümölcsöt eszik, amiben sok víz van. Már egy korty víz is megárthat neki, mert sebes lesz tőle a nyelve. Rosszabb esetben migrénje és láza is lehet, ha vízzel érintkezik, ezért havonta csak kétszer zuhanyozhat.

"A vízallergia időnként mentálisan is megterhelő, mivel rengeteg gyógyszert szedek nap, mint nap, és tudom, hogy ennek sosem lesz vége. Mindig emlékeztetnek, hogy erre még nincs gyógymód, vagyis sosem leszek teljesen egészséges, amit nyilván nem jó hallani"

- mondta a lány, aki volt, hogy napi 12 allergiagyógyszert szedett.

Tessa egy Instagram-oldalt is indított "Víz nélkül élni" néven, ahol mindenki nyomon követheti a lány életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.