Csaknem hatvanezer cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött össze az Cipősdoboz Akció keretében a jótékonysági programot 16. alkalommal lebonyolító Baptista Szeretetszolgálat.

A karácsonyi jótékonysági akció célja ismét az volt, hogy a kezdeményezéshez csatlakozók cipősdobozba csomagolt ajándékkal tegyék szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát - közölte az MTI-vel csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat.

Gyerekek a Baptista Szeretetszolgálat 14. karácsonyi adománygyűjtő Cipősdoboz akciójának megnyitóján Budapesten, a Deák téri Cipősdoboz várban 2017. december 1-jénForrás: MTI/Balogh Zoltán

A jótékonysági program során összegyűlt ajándékokat a rászoruló gyerekeknek: nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, nehéz sorban nevelkedőknek juttatják el. Az adományok nagyobb részét már kiosztották a rászorultaknak az ország különböző részein, de jutottak dobozok a határon túlra is, például Kárpátaljára - tudatták a szervezők.

A Baptista Szeretetszolgálat emlékeztetett arra is, hogy idén ismét elindították a látássérült gyerekekre fókuszáló Látható Szeretet programot is.

A Cipősdoboz Akció idei kampányzáróját csütörtökön délután a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezték meg, ahol kétszáz gyermek kapott ajándékot - közölte a Baptista Szeretetszolgálat.