Pancsolt likőr okozta emberek halálát a Fülöp-szigeteken

Forrás: Thinkstock -
halál Fülöp-szigetek mérgezés likőr alkohol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan meghaltak, több mint százan kórházba kerültek a Fülöp-szigeteken pancsolt likőrtől.

Tizenegy ember meghalt, és több mint százan kórházba kerültek pancsolt likőr fogyasztása miatt a Fülöp-szigeteken - közölte az MTI a helyi rendőrség információi alapján.

A Manilától hetven kilométerre fekvő, Laguna tartománybeli Rizalban tíz ember halt meg, miután péntek este egy születésnapi partin pálmatejből készült hagyományos likőrt, lambanogot ittak - közölte a tartományi rendőrség szóvivője.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

A 11. áldozat a közeli Quezon tartomány Candelaria nevű városában halt meg vasárnap, három nappal azután, hogy pancsolt likőrt fogyasztott szomszédaival. Hat embert eszméletlen állapotban szállítottak kórházba.

Összesen legalább 122 ember került kórházba gyomorpanaszokkal, hányással, ájulással - közölte a rendőrség. Ramil Hernandez, Laguna kormányzója betiltotta a lambanog árusítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.