Zaklatják, gyerekgyilkosnak nevezik Ljudmila Ignatyenkót, a csernobili tűzoltó özvegyét

Forrás: HBO -
Ljudmila Ignatyenko Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy BBc interjúban szólalt meg először Ljudmila Ignatyenko, akinek a nevét nagyon sokan csak az HBO Csernobil című minisorozatából ismerik. A sugárfertőzésben elhunyt tűzoltó felesége arról beszélt, a sorozat óta zaklatják. 

Ignatyenko azt állítja, senki nem kérte a beleegyezését a története felhasználásához, már csak akkor keresték, amikor javában zajlott a forgatás, így sértve érzi magát, pláne, hogy a sorozat megjelenését követően újságírók hada lepte el a lakása folyosóját, hogy interjút készítsenek vele.

Ljudmila Ignatyenko férje a csernobili tragédiát követően az elsők között halt meg, ugyanis az erőmű oltásában részt vevő tűzoltók közé tatozott, így erős dózis sugárzást kapott. Ignatyenko - bár tudta, hogy gyereket vár - többször meglátogatta a férjét a moszkvai kórházban, aminek következtében a gyerek a születése után négy órával szintén meghalt.

"Az emberek azt mondják, hogy megöltem a gyerekemet. Azt kérdezgetik, miért álltam a férjem betegágya mellett, ha egyszer tudtam, hogy terhes vagyok. De hát hogy tudtam volna magára hagyni? Azt gondoltam, a gyerekem biztonságban van a hasamban. Akkoriban még semmit sem tudtunk a sugárzásról" - idézi a BBC interjúját az Index.

Forrás: HBO

A gyártók, az HBO és a Sky azomban azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy Ignatyenkóval többször is kapcsolatba léptek a forgatás előtt, aki soha nem mondta, hogy nem szeretné, ha tragikus történetük a sorozatba kerüljön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.