Kinyílt a világ legnagyobb virága Indonéziában, ami rothadó húséhoz hasonló szagot áraszt

Forrás: Wikiwands -
Indonézia virág legnagyobb raflézia büdös
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kinyílt a világ legnagyobb virága, egy raflézia (Rafflesia tuan-mudae) Szumátra szigetén, indonéz környezetvédők szerint az idei virág a legnagyobb, amelyet valaha láttak.

A rafléziának öt vöröses barnás, halvány foltokkal tarkított szirma van, amelyek egy hatalmas kelyhet alkotnak. Átmérője 111 centiméter, azaz négy centiméterrel nagyobb, mint az eddigi legnagyobb ilyen virág, amelyre Nyugat-Szumátrán néhány éve bukkantak.

Egy hatalmas raflézia Forrás: Wikiwands

A raflézia egy parazita, más növényeken, fákon élősködik. Mintegy 10 hónap alatt nő meg bimbója. Kinyílt virágja a rothadó húséhoz hasonló szagot áraszt, mivel az erre a szagra gyűlő rovarok porozzák be.

A raflézia Sir Stamford Raffles brit gyarmatosítóról kapta nevét, aki először bukkant a virágra a 19. században Indonéziában. A raflézia honos számos délkelet-ázsiai országban, köztük a Fülöp-szigeteken, ahol száz centiméter volt az eddigi legnagyobb virág átmérője.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.