Nyomozás indult egy francia író ellen kiskorú elleni szexuális erőszak miatt

Forrás: Shutterstock -
kiskorú szexuális erőszak francia nemi erőszak író Gabriel Matzneff
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A párizsi ügyészség pénteken vizsgálatot indított a 83 éves író, Gabriel Matzneff ellen, akit a Julliard könyvkiadó vezetője, Vanessa Springora csütörtökön megjelent életrajzi könyvében azzal vádolt meg, hogy 14 éves korában megerőszakolta - írja az MTI.
A francia író 14 éves korában megerőszakolta, a nő most könyvet írt róla Forrás: Shutterstock

Könyvében Springora arról számol be, hogy még alig töltötte be a 14. évét, amikor Gabriel Matzneff elcsábította, és ez a szexuális abúzus mély nyomot hagyott életén, depresszióssá tette.

Springora az első az elcsábított kamaszlányok közül, aki könyvében tanúskodik a francia irodalmi szcéna ünnepelt és a rangos Renaudot-díjjal elismert írója, Gabriel Matzneff ellen. Az író számos munkájában írt arról, hogy a 16 éven aluliakat kedveli, és szexturistaként Ázsiában is megfordult fiatal fiúkkal.

Springora könyvének megjelenéséhez a francia kulturális miniszter, Franck Riester írt Twitter-üzenetet, amelyben leszögezte: "az irodalmi aura nem garantálja a büntetlenséget". Hozzáfűzte, hogy teljes támogatását élvezi minden olyan áldozat, aki bátorságot merít, és megtöri a hallgatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.