fashion week év színe dominál neo menta trendi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A WGSN idén a nagyon különleges neo mentát választotta az év trendszínének.

A jóhírű WGSN trendintézet szerint a Neo Mint („új menta") színárnyalat lesz a 2020-as év meghatározó színe. A Pantone céggel ellentétben - amely mindig év vége előtt hozza nyilvánosságra a következő év színét - a WGSN a távolabbi jövőbe tekint.

A Pantone Színintézet szerint ugyanis a 2020-as év színe a klasszikus kék, velük ellentétben

a WSGN viszont a Neo Mint árnyalatot választotta.

A színválasztást azzal magyarázzák, hogy a hideg menta árnyalatú Neo Mint kapcsolatot teremt a technológia, a tudomány és a természet között. Valamint nem kötődik egyik nemhez sem, mind a férfiak, mint a nők esetében egyformán használható.

"Futurisztikus hatású ugyan, de ugyanakkor a természetben is előfordul"

- így szól az indoklás.

Ez a szín tökéletes kontrasztot nyújthat más, leginkább tavasszal használt pasztellszínekhez, de jól illik minden fémszínhez is, mint az arany, az ezüst vagy a réz. -írja a ragazze

Nemcsak a divat világában, a lakberendezők számára is bizonyára izgalmas szín lesz a Neo Mint, amely domináns árnyalatként alkalmazva tud teljesen érvényesülni.

A Gucci kreatív főnöke, Alessandro Michel is felismerte a színben rejlő lehetőségeket, és a „Gucci Klinika" show-ban pontosan ilyen hátteret alkalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.