Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, öt épület égett. 

Öt épület égett a III. kerületi Kunigunda útján. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanítani kell, ami jelentősen nehezíti a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók munkáját. A legfontosabb feladat a tűz körülhatárolása - jegyezte meg a helyettes szóvivő. 

Több épület lángolt Budapesten - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Frissítés: körülhatárolták a vasárnap este keletkezett tüzet, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak.  Kolozsi Péter kiemelte, hogy ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok.
A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben - hangsúlyozta.
Öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.
Az összes épület lakhatatlanná vált - közölte Kolozsi Péter.
Megjegyezte, hogy melegedőbuszt vezényeltek a helyszínre. A helyettes szóvivő azt mondta, hogy egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek.
A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították. A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak - jelezte.

Kolozsi Péter megjegyezte, hogy az épületekben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.