Szomorú hírt kaptak A mi kis falunk rajongói, távozik ugyanis a sorozat egyik kedvenc karaktere: Matyi, a közmunkás. -írja a Blikk.

A mi kis falunk Matyija a negyedik évadban még szerepel, azonban ha lesz újabb évada a sorozatnak, abban már biztosan nem lesz benne. Molnár Áron nehéz szívvel hozta meg ezt a döntést, de úgy érzi, kénytelen változtatni, hiszen a hosszú forgatási napok miatt sokszor nem jut ideje saját zenei projektjére.

"Nagyon hálás vagyok a sorozat elmúlt négy évének, mert sok jó embert és nagyon klassz stábot ismertem meg. Nem mellesleg A mi kis falunknak köszönhetem, hogy létre tudtam hozni a saját zenei projektemet, a noÁr-t"

-kezdte a színész a Fókusznak.

"Óriási buli volt, nagyon élveztem, ahogy Kapitány Ivánnal, a rendezővel együtt kreáltuk ezt a karaktert, és most elbúcsúzok tőle."

-folytatta Áron, aki nagyon megszerette a kissé szerencsétlen közmunkás karakterét.

"Nem tudok és nem is akarok másokat hibáztatni, ez egy nagyon jól működő csapat, fantasztikus és nagyon alázatos színészekkel. A döntés az enyém, és elképzelhető, hogy még találkozunk az életünk folyamán" – mondta Áron.

A sorozat főrendezője, Kapitány Iván (58) elfogadta, hogy Molnár Áron nem szeretne tovább forgatni a sorozatban.

"Tudomásul kell venni azt, ha valaki megunja ezt a dolgot. Akkor is, ha jól érzi magát, mégsem érez benne kihívást. George Clooney a harmadik évad után távozott a Vészhelyzetből, ami aztán még megért jó pár évadot" – mondta a rendező.

Kapitány Iván elfogadta Molnár Áron döntését.Fotó: Polyák Attila - Origo

"Azt gondolom, Áron életében eljött az a pillanat, amikor már a sorozatban nincs akkora vonzerő a saját karakterét illetően, így más feladatok, másfajta impulzusok kerültek előtérbe. Sajnáltam, hogy így döntött, de megértem, hogy a saját, személyes elképzelései fontosabbak lettek annál, minthogy a sorozatban a továbbiakban dolgozzon. Egy több évig futó sikeres szériában természetes folyamat, hogy egy-egy szereplő eltűnik egy időre, majd újra visszatér, az alkotók ezekkel is megpróbálják fenntartani a nézők figyelmét és fokozni az izgalmakat"– tette hozzá Kapitány Iván.