Bene László áldozatának édesanyja egy fillért sem kér fia gyilkosától

Forrás: MTI/Rózsahegyi Tibor -
gyilkosság halál kártérítés Bene László skálás gyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Első fokon engedélyezte a "skálás gyilkos", Bene László feltételes szabadságra bocsátását a bíróság. A gyilkos egyik áldozatának édesanyja most megtörte a csendet.

A büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a budai Skálánál történt pénzszállítórablás és gyilkosság életfogytiglanra ítélt egyik elkövetőjének feltételes szabadságáról. Az ügyészi fellebbezés miatt a végzés nem végleges, az elítélt szabadon bocsátására nem került sor - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíró a keddi tárgyaláson megállapította, hogy az elítélt fogva tartásának jelentős része alatt a büntetés-végrehajtási intézet rendjét betartotta, kifogástalan magatartás tanúsított. Szakmát szerzett, szabadulása után munkáltatása biztosított.

Bene László hallgatja Bakonyi István bíró ítéletét. Forrás: MTI/Rózsahegyi Tibor

A férfi kifejezte megbánását, a részére alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt korábban jogerősen megítélt

kártalanítás összege fedezi szabadulása utáni lakhatását, valamint a sértett hozzátartozóinak önként kártérítést fizet.

A szóvivő közölte, a döntés ellen az ügyész fellebbezett, így a végzés nem végleges. A fellebbezés halasztó hatályú, az elítéltet ezért nem bocsátották szabadon.

Bene László több súlyos bűntettet követett el társával, Donászi Aladárral (aki 2001-ben a bv-intézetben öngyilkos lett).

Együtt rabolták ki például 1992-ben a Budai Skála áruház pénzszállító autóját, megölve közben egy egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadász életét oltották ki.

Budapest, 1996. január 25. A másodrendű vádlott, Bene László hallgatja Bakonyi István bíró ítéletét Donászi Aladár és társai perén a Legfelsőbb Bíróságon 1996. január 25-én. A vádlottat több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt a bíróság. Az elítélt legkorábban 20 év kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. MTI Fotó: Rózsahegyi Tibor Forrás: MTI/Rózsahegyi Tibor

Az elhunyt egyetemista fiú idős édesanyja a Bors-nak nyilatkozott az ügy legújabb fejleményei kapcsán.

„Egy fillér sem kell a fiam gyilkosától.

Ha esetleg átutalna az alapítványunknak, azonnal visszaküldeném az összeget. Lehet, hogy a pénzével most úgy érzi, övé a világ, de ez biztosan gyorsan elfogy, nem tud majd megélni. Engem a másik két gyermekem és az unokáim tartanak életben, a férjemet 2011-ben elvesztettem, infarktus vitte el. Az ő halála is Bene László lelkén szárad".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.