Ausztrália tovább vár az esőre

Forrás: MTI/EPA/AAP/Dean Lewins -
eső tűzvész csapadék bozóttűz Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rossz hír a bozóttüzekkel küzdő Ausztráliának: komoly esőre csupán márciusban számíthatnak.

Komoly esőre csupán márciusban lehet számítani Ausztráliában, hogy enyhülést hozzanak a bozóttüzeket gerjesztő szárazságra – számolt be róla az MTI a helyi meteorológiai szolgálat információi alapján.

A kontinensnyi országban az elmúlt hónapokban Magyarországnál valamivel nagyobb területen pusztítottak a lángok, 29 ember meghalt, több mint kétezer lakóépület megsemmisült.

Jelenleg az ország keleti partvidékén mintegy száz tüzet tartanak nyilván, amelyeket a hatóságok igyekeznek megfékezni. Többségük azonban addig izzik majd, amíg jelentősebb csapadék nem érkezik.

Tűzoltó az Új-Dél-Wales államban fekvő Ulladulla közelében pusztító bozóttűz helyszínén Forrás: MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Az időjárási előrejelzés szerint ötven százalék az esély arra, hogy a keleti országrészre március elsejétől május 30-ig az átlagos mennyiségű csapadék hulljon. A szolgálat ugyanakkor azt is közölte, több csapadékra lenne szükség ahhoz, hogy véget érjen a három éve tartó szárazság.

Csütörtök reggel Ausztrália egyes régióiban, köztük Új-Dél-Wales államban is esett az eső. Ez utóbbi területen sikerült lokalizálni a legjelentősebb lángtengert. A tűzoltóknak a közösségi oldalra feltett írása szerint ez is segíti munkájukat. Egy videót is mellékeltek, amelyen látható, ahogyan az eső elfojtja a lángokat egy erdőben. A komment szerint a mostani csapadék ugyan nem olt el minden tüzet, de hozzájárul az oltáshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.