Robbanószerkezeteket találtak, és két embert őrizetbe vettek Kelet-Franciaországban

Forrás: AFP/Pascal Pavani -
terror robbanószerkezet Franciaország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előállítottak egy iszlamista radikalizálódás miatt nyilvántartott embert és az élettársát csütörtökön a kelet-franciaországi Epinal településen, miután a lakásában robbanószerkezeteket találtak. Az ügyben a párizsi terrorelhárítási ügyészség indított eljárást - jelezte a vádhatóság.

A robbanószerkezetet csütörtökön délelőtt fedezték fel a rendőrök az egyik gyanúsított belvárosi lakásában, ahol házkutatást tartottak a rendőrök, és ahova riasztották a kommandósokat és a tűzszerészeket, miközben a környékbeli két iskolát kiürítették, és az utcákat lezárták.
Nicolas Heitz megyei ügyész is a helyszínre sietett, "tekintettel a talált tárgyakra". Megerősítette, hogy robbanószerkezetekről van szó. Azt is jelezte, hogy a helyszínen egy férfit őrizetbe vették, és az élettársát is letartóztatták.

francia kommandósok (RAID), képünk illusztráció Forrás: AFP/Pascal Pavani

Az épületben először a tűzszerészek, majd a kelet-franciaországi Nancy bűnügyi rendőrsége járt el. A hatóságok valamivel dél előtt feloldották a biztonsági intézkedéseket.
A párizsi terrorelhárítási ügyészség délután jelezte, hogy terrorista bűnszövetkezet és terrorcselekménnyel kapcsolatos robbanószerkezetek készítése miatt vizsgálatot indítottak -írta meg az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.