A friss Grammy-díjas Billie Eilish is szerepel majd a 92. Oscar-díjátadó műsorában. Az amerikai filmakadémia közleménye szerint a 18 éves énekesnő "különleges előadással" lép színpadra.

A közösségi médiát máris elárasztották a találgatások arról, hogy a fiatal sztár esetleg az új Bond-film főcímdalát énekeli majd a gálán. A felvétel bemutatóját eddig tavaszra ígérték. Közben azonban Eilish a vasárnapi Grammy-díjátadóról négy fődíjat vihetett haza: megszerezte a legjobb album, felvétel, dal és új felfedezett trófeáját is. 

Billie EilishForrás: AFP/Emma Mcintyre

A Los Angeles-i kamaszlány mellett az Oscar-gálán olyan sztárok lépnek majd fel, mint Elton John, Idina Menzel, Cynthia Erivo, Randy Newman és Chrissy Metz. Ők azonban a legjobb filmbetétdal kategóriában szereplő számokat énekelik.
Január elején jelentették be, hogy Eilish lesz a társszerzője és az előadója az új Bond-film főcímdalának. A Nincs idő meghalni című 007-es epizód áprilisban debütál a mozikban.
Az Oscar-gálák történetében több alkalommal jutottak díjhoz a Bond-számok: 2012-ben Adele kapta az Oscart a legjobb betétdalért, amit a Skyfall című epizódban énekelt, Sam Smith pedig 2016-ban a Spectre főcímdalával nyert Oscart.
Az amerikai filmakadémia díjátadó ceremóniáját február 9-én, vasárnap rendezik meg Hollywoodban.