Chloé Jafé francia fotóművész hat éven keresztül tanulmányozta a Yakuza belső életét, különös tekintettel a nők szerepére.

A művész tudta, hogy egy ilyen projekthez 200 százalékos elkötelezettségre van szükség, ezért 2013-ban fogta magát és Japánba utazott, hogy ott egy Yakuza-kötelékben álló bár escortja legyen. Kísérgette a vendégeket, nevetgélt velük, szórakoztatta őket, szexre azonban sosem került sor.

Az első napon a nagyfőnök meghívta egy sörre, azonban innentől nagyon hosszú út vezetett a bizalom kiépítéséig.

Chloénak először azt kellett elérnie, hogy a férfiak megbízzanak benne, és csak utána jöttek a feleségek, barátnők. Volt, aki nem értette, mit akar a francia lány: a férjét vagy pénzt? Ennek ellenére a küldetés sikeres volt, a Yakuza nőknek megengedte párjuk, hogy fotók készüljenek róluk. A híres, kézzel készített irezumi tetkók abszolút beszédesek, speciális rituálé keretében készülnek, és csak különleges alkalmakkor, a belső körben mutatják meg őket egymásnak a tagok.

Nő nem lehet a csoport tagja, a nők a férjük státusza alapján kapnak helyet a hierarchiában, de a nagyfőnök felesége akár a pénzügyekbe is beleszólhat. Első látásra átlagos háziasszonyként élnek ezek az asszonyok, csak épp benne van a pakliban, hogy a férjük egy éjjel örökre eltűnik. -írja a Ragazze.