Továbbra is letartóztatásban marad az a 40 éves kiskunhalasi férfi, aki ellen emberkereskedelem és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a kiskunhalasi férfit emberkereskedelem bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. A vádirat szerint a férfi a 2003-ban született lányát 2016 novemberétől 2017 júniusáig heti rendszerességgel a szintén kiskunhalasi illetékességű ötvenéves férfi ismerősének szexuális cselekmények elvégzése érdekében rendelkezésére bocsátotta. Ezért alkalmanként a vádlott 5-15 000 forintot kapott ismerősétől.A tizenhárom éves sértett időnként tiltakozott a történtek ellen és amikor ezt a vádlott ismerőseitől megtudta, akkor a lányát felpofozta. Az eljárás adatai szerint 2018 januárjában a vádlott kábítószert is fogyasztott.

13 éves kislányát kényszerítette prostitúcióra egy kiskunhalasi férfi (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Az ügyben az első fokon eljárást folytató Kecskeméti Törvényszék a vádlott letartóztatásának időszakos felülvizsgálata alapján a kényszerintézkedést továbbra is fenntartotta. A vádlott a szabadlábra helyezése érdekében fellebbezést jelentett be.

A vádlottal szemben öttől huszonkét évig, sőt akár életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi a törvény, ezért a szökés és elrejtőzés veszélye fennáll.

Ugyanakkor tartani lehet attól is, hogy a bizonyítási eljárást a vádlott megnehezítené, mert az is megállapítható volt, hogy a gyermekét telefonon keresztül arra akarta rábírni, hogy a terhelő vallomását vonja vissza. -írja az ugyeszseg.hu