Még a házikedvencek is maszkban járnak Kínában

kutya Kína védelem házikedvenc macska koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak, akik saját gyártású maszkokkal óvják a házi kedvenceiket is.

A koronavírus mostanra több, mint 60.000 megbetegedéssel és 1000 halálos áldozattal járó világjárványnak számít,

ami miatt Kínában szinte már sehol sem kapni orvosi védőmaszkot – írja a Futurism.

Néhányan azonban ennek ellenére sem feledkeztek meg házikedvenceik védelméről: egyre több fotó és videó lát napvilágot átalakított arcmaszkokat viselő cicákról.

A kissé félelmetesen festő maszkok az állatok egész fejét eltakarják, kivéve a szemeknek kivágott két apró lyukat. Felmerül a kérdés, vajon valóban átadhatjuk-e a macskáknak a vírust, és ők képesek-e megfertőzni másokat?

Az Oregoni Állatorvosi Szövetség szerint nincs rá bizonyíték, hogy háziállatok is megfertőződhetnek a COVID-19 vírussal, egy amerikai állatorvosi egyetem pedig alátámasztotta, a koronavírusok általában fajspecifikusak, és csak nagyon ritka esetekben terjednek át más fajokra.

Megvan az esélye, hogy a COVID-19 egy genetikai mutáció révén állatokat is képes legyen megfertőzni, amit az is igazol, hogy feltételezések szerint az ember eredetileg is állatokon keresztül került kapcsolatba a vírussal.

Védőmaszkos gyalogosok Kínában Forrás: MTI/AP/Vincent Yu

A kínai kormány arra inti a lakosságot, hogy mindenképpen legyenek elővigyázatosan, akár emberrel, akár más emlőssel érintkeznek a járvány idején. -írja a szeretlekmagyarorszag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.