Egy apa és fia állt meg, amikor meglátták a magárahagyott kisfiút.

Sokkoló látványra lettek figyelmesek az autózók kedd este a Grassalkovich úton: a járda nélküli szakaszon ugyanis egy pizsamás, két év körüli kisfiú sétálgatott. Szerencsére az épp arra autózó Rózsa Gusztáv és a fia közbeléptek, mielőtt tragédia történhetett volna.

"Megláttuk a kisfiút, ahogy szaladt az út mentén" – mesélte a Borsnak Gusztáv.

Az említett úton nincs járda, csupán egy padka, így a kicsi szinte közvetlenül az autók mellett totyogott. A férfi először azt hitte, hamarosan felbukkan a közelben a kisfiú édesanyja is, azonban hamar világossá vált számára, hogy a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

"Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé. Még mindig beleborzongok, ha rá gondolok"– mondta a férfi.

A kisgyerek teljesen egyedül bóklászott az életveszélyes úton (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

A gyermek vélhetően a közeli HÉV sínjein is átmászott, hogy az útra jusson.

"Rögtön megálltunk, kitettük az elakadásjelzőt, és a kisfiút betettük egy megálló furgonba, hogy legalább melegben legyen. Csak zokni, pizsama, egy pelenka és egy sapka volt rajta. Hívtuk a rendőrséget, közben meg csöngetni kezdtünk a környéken, hátha felismeri valaki, de senki nem tudta, hogy honnan jöhetett vagy kik lehetnek a szülei. Nem beszélt, pedig próbáltuk kérdezgetni" – mesélte a megmentő.

A gyereket ezután átadták a rendőrségnek, akik később közölték, hogy megtalálták a szülőket.