Így teltek Wichmann Tamás utolsó napjai

Forrás: MTI/Czimbal Gyula -
halál gyász Wichmann Tamás kórház rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wichmann Tamás fia elárulta, hogyan teltek édesapja utolsó napjai.

Február 12-én adta fel a küzdelmet a rákkal szemben Wichmann Tamás. A legendás sportoló halála előtt hónapokig kórházban feküdt, csak rövidebb időszakokra engedték ki. Gyermekei szinte el sem mozdultak mellőle, mindig volt valaki a betegágyánál.

Legidősebb fia a Story magazinnak beszélt arról, hogyan teltek utolsó napjai.

Néhány héttel a halála előtt még bizakodva nyilatkozott a lapoknak. Beszélt ugyan a fájdalmairól, a folyamatos szenvedésről, amivel ez a szörnyű betegség jár, ám mindig hozzátette, hogy élni akar, és nagy álma, hogy láthassa a tokiói olimpia versenyeit. Talán mi is hittünk ebben, mert hinni akartunk... Apu folyamatos kórházi kezelésre szorult, láttuk a szemében azt a hihetetlen küzdelmet, amit a gyilkos kórral vív, bárcsak segíthettünk volna neki. (...) Halála előtt öt nappal beszéltem vele utoljára, akkor még tudtunk kommunikálni, magánál volt, jó volt hallani a hangját, érezni azt a döbbenetes nyugalmat, ami még ebben a helyzetben is jellemezte őt."

Wichmann Tamás Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.