Rekordot döntött az új James Bond-film főcímdala

Forrás: Collection Christophel/© Eon Productions / B23/Eon Productions / B23 -
főcímdal rekord James Bond-filmek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden más James Bond-főcímdalnál többet adtak el az első egy hétben Nagy-Britanniában Billie Eilish No Time To Die című számából, a legújabb Bond-film címadó dalából, amely a 007-es kaland- és akciófilmek főcímdalai közül másodikként került a brit slágerlista élére.

Az amerikai alternatív popénekes által előadott főcímdalt 90 ezer eladott lemeznek megfelelő mennyiségben vásárolták meg a brit rajongók különféle formában. A Skyfall főcímdalát Adele előadásában 84 ezer lemeznek megfelelő mennyiségben adták el az első héten 2012 októberében, az egyetlen másik olyan 007-es főcímdal pedig, amely a brit sikerlista élére került, 70 ezer lemez-egyenértékben kelt el 2015-ben. Ez a Spectre - A Fantom visszatér Writing's On The Wall című főcímdala volt Sam Smith előadásában.

Skyfall 2012 Real Sam Mendes Daniel Craig. Collection Christophel © Eon Productions / B23 Forrás: Collection Christophel/© Eon Productions / B23/Eon Productions / B23

Billie Eilish tehetségét február elején négy Grammy-díjjal ismerte el az amerikai lemezakadémia, a Brit Awards keddi londoni gáláján pedig a legjobb nemzetközi női előadó díját vehette át az énekesnő.

A 18 éves Eilish a legfiatalabb énekes, aki a James Bond-filmek 57 éves történetében címadó dalt ad elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.