Harry herceg és Meghan Markle januárban tudatták a nyilvánossággal, hogy visszavonulnak, civil életbe kezdenek és nem kívánnak tovább részt venni a királyi család hivatalos életében. Akkor számos kérdés felmerült a logisztikával kapcsolatban, azóta pedig folyamatos botrányok övezik a családot. Ezúttal a pénzzel van gond.

Ezsébet királynő bár nehezményezte unokája és annak celebfelesége kérését, miszerint visszalépnek a királyi család hivatalos életéből, ám végül beleegyezett. II. Erzsébet azóta már visszavonta a hercegi párnak járó royal titulust is Harrytől és Meghantól. A fiatal pár védelme pedig egy vagyonba kerül, évi több mint 20 millió angol fontba. Mivel a család folyamatosan úton van, ez megnehezíti a Scotland Yard dolgát, ugyanis nem áll rendelkezésükre olyan egység, ami ilyen speciális helyezetkben is képes lenne védeni az egykori hercegi családot. 

Meghan és HarryAFP

A rendrőség díját azonban Harry és Meghan nem hajlandók fizetni, bár a védelmehez ragaszkodnának. A brit nép pedig zúgolódni kezdett, nem akarnak fizetni egy olyan párnak, akik sem a királyi családban nem vesznek részt és még az országban sem tartózkodnak - írta meg a Daily Mail.