Koronavírus: Teljesen felesleges az élelmiszerek felhalmozása

Forrás: Shutterstock -
vásárlás élelmiszer koronavírus felhalmozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár mindenki megérti az emberek félelmét a koronavírustól, a szakértők szerint sem indokolt itthon az élelmiszerek felhalmozása.

Érthető ugyan, hogy az emberek félnek az esetleges fertőzéstől, az élelmiszerek felhalmozása egyáltalán nem indokolt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára, Schanda Tamás közölte:

nincs ok pánikra, nincs ok a felesleges vásárlásra.

Az ITM kapcsolatban áll a kereskedelmi szakmai szervezetekkel és folyamatosan tájékozódik az élelmiszerellátás aktuális és várható helyzetéről - tette hozzá.
Közölte azt is,

a jövőben versenyhivatali eszközökkel lépnek fel a koronavírus-járványt kihasználó, rossz szándékú piaci szereplőkkel szemben.

A fogyasztóvédelem megkezdte a tartós élelmiszerek és a kézfertőtlenítők árának vizsgálatát, hogy kiszűrjék a későbbi tisztességtelen piaci gyakorlatot - írja az MTI.

Felesleges az élelmiszerek felhalmozása Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.