Óriási felháborodást keltett a minap, hogy kiengedték a börtönből a borsodnádasdi K. Csenge halálának ügyében vádolt férfit.

Kedden délelőtt a bíróság 4 évre ítélete a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge halálának ügyében vádolt férfit, B. Rolandot. A bántalmazás nem bizonyítható, ezért az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a férfit, aki szabadon távozhat a bíróságról. Az ítélethirdetésen részt vett Csenge édesanyja, aki fájdalmában összeomlott, mikor meghallotta a bírónő döntését. -írja a Ripost.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bíró indoklása szerint B. Roland gondatlan emberölésben bűnös. Az ugyanis nem állapítható meg, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta.

A gyanúsított korábban elismerte, hogy valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele: mennie kell. Elváltak, később azonban B. Roland egy erdős részen megtalálta az eszméletlenül fekvő lányt. Azt hitte halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ítélet hallatán Csenge édesanya őrjöngve zokogott, majd összeesett. Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy ne engedje ki. Később a folyosón elájult, ölben vitték ki a teremből és mentőt kellett hívni hozzá.

A drámai fotókat IDE kattintva nézheti meg.